Săptămâna aceasta spiritul românesc domneşte în Ardeal: Săptămâna Culturală Avram Iancu

Pentru al doilea an consecutiv, organizaţia naţionalistă Noua Dreaptă organizează la Cluj-Napoca, Săptămâna Culturală Avram Iancu, eveniment dedicat celebrării Crăişorului Munţilor şi tuturor marilor eroi ai neamului românesc. Manifestarea va culmina sâmbătă, cu marşul memorial “Avram Iancu”, la care vor participa peste 200 de persoane din toate judeţele ţării.

„Marşul Memorial Avram Iancu, este organizat în al patrulea an, în cadrul Săptămânii Culturale Avram Iancu. Ne propunem să facem şi din aceasta o tradiţie, care are un scop principal – comemorativ, care militează pentru un Ardeal românesc, în care toţi să aibă aceleaşi drepturi. La marşul de sâmbătă vor participa camarazi din toată ţara, inclusiv din Iaşi, Constranţa, chiar şi din Basarabia, ceea ce ne arată că personalitatea lui Avram Iancu este un exemplu demn de urmat de către toţi românii”, a declarat astăzi Ciprian Popa, coordonatorul Departamentului de recturări a Noii Drepte Cluj.

Tot sâmbătă, cu începere de la ora 14:00, Noua Dreaptă va susţine la Cluj-Napoca o conferinţă de presă în care se va prezenta în mod detaliat proiectul politic al organizaţiei: Partidul Naţionalist.

Cele şapte zile dedicate lui Avram Iancu vor debuta cu o conferinţă culturală, intitulată „În duhul lui Iancu”, prilej cu care tinerii vor putea să înveţe mai multe despre Crăişor.

Miercuri va avea loc în Piaţa Avram Iancu un miting comemorativ, cu torţe şi discursuri despre personalitatea lui Avram Iancu, iar joi, pe Bulevardul Eroilor urmează să fie amenajată o expoziţie de artă populară, concentrată pe arta lemnului, o ocupaţie tradiţională, mai ales în Ţara Moţilor.

Vineri, pub-ul Cram In găzduieşte o seară de discuţii pe tema: „Multiculturalism şi naţionalism”, la care sunt invitaţi să participe toţi clujenii.

Sămbătă, cu începere de la ora 12:00, va avea loc Marşul Memorial Avram Iancu. Pentru acest an a fost ales un traseu mai lung de desfăşurare a evenimentului: Piaţa Mihai Viteazu, str Regele Ferdinand, Bulevardul Eroilor, Piaţa Avram Iancu.

Duminică, în incinta Catedralei Ortodoxe Mitropolitane va fi organizat un parastas în cinstea lui Avram Iancu, după săvârşirea Liturghiei.

NapocaNews

  1. Inca nu sunt comentarii.
(will not be published)
Aboneaza-te la RSS-ul de comentarii
  1. Inca nu sunt legaturi de pe alte site-uri.

SetPageWidth